Philips lanceert 7-inch Android-tablets

0

Het Nederlandse Philips heeft in China de eerste 7-inch tablets van het bedrijf op de markt gebracht. De tablets draaien op Android 4.0 en zullen bij succes ook in andere delen van de wereld verkocht gaan worden. Philips is relatief laat met de stap naar de tabletmarkt, concurrenten Samsung en Sony maakten deze stap al geruime tijd eerder.

Op de Philips-site zijn inmiddels de handleidingen van de tablets in te zien. De Pi3000 komt in een 2GB en 8GB uitvoering en heeft een schermresolutie van 800 bij 480 pixels. De 8GB-versie heeft de krachtigste batterij, deze gaat tot 25 uur mee bij het afspelen van enkel muziek, en tot 5 uur bij onafgebroken internetgebruik.

De tweede tablet, de 7-inch Pi3800, komt in uitvoeringen van 8GB en 16Gb en heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Deze laatste heeft ook beschikking over een Bluetooth-verbinding. Beide tablets draaien op een 1GHz-processor, zijn voorzien van Android 4.0 en hebben diverse applicaties voorgeïnstalleerd, waaronder ebook-apps. Ook beschikken ze over een camera en MicroSD-kaartingang.

De 8Gb Pi3800 gaat over de toonbank voor omgerekend ongeveer 156 euro, de 2Gb Pi3000 kost in China omgerekend 108 euro. Wanneer en voor welke prijzen de tablets naar Nederland komen is nog niet duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in