Newsify: RSS-feeds lezen op je iPhone

1

Sinds enkele dagen staat de applicatie Newsify in de App Store voor iOS. Met deze app kun je de feeds uit je Google Reader-account in een mooie krant-achtige layout lezen op je iPhone.

Newsify lijkt qua uiterlijk wel wat op de populaire gepersonaliseerde magazine-apps als Zite en Flipboard, maar heeft als verschil dat het een pure RSS-feedreader is, die enkel de feeds weergeeft die je van te voren aan je Google Reader-account hebt toegevoegd.

De applicatie heeft diverse functies die het lezen van je favoriete feeds makkelijker en leuker maken. Zo zie je in een oogopslag hoeveel en welke artikelen uit je feeds je nog niet gelezen hebt. Ook kun je switchen tussen een kranten-layout en een eenvoudiger lijstoverzicht van nieuwe berichten. De applicatie kan je zowel artikelen uit diverse bronnen door elkaar heen tonen als artikelen die uit een enkele feed komen. Vanuit de overzichtelijke artikelweergave kun je vervolgens snel doorklikken naar de originele website waar het artikel op is verschenen.

Daarnaast is het mogelijk RSS-feeds te cachen waardoor je ook offline artikelen kunt lezen. Zoals in andere sociale magazine-apps zijn artikelen in Newsify direct vanuit de app te delen met je vrienden op sociale netwerken.

Newsify schaart zich als Google Reader-app naast inmiddels al tientallen andere apps voor iPhone en iPad die min of meer hetzelfde doen. Een volledig overzicht van dit soort handige RSS-apps vind je via deze link in iTunes. De meeste van die apps zijn betaald, wat Newsify op dit moment nog niet is.

Klik hier om Newsify te downloaden. Alternatieven voor deze app zijn bijvoorbeeld MobileRSS, Reeder, Feedly (gratis) en Feeddler.

Vorig artikelPhilips lanceert 7-inch Android-tablets
Volgend artikelMaak je eigen ebook cloudbibliotheek met Google Drive en Calibre

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in