5 miljoen Kindle Singles verkocht

0

Amazon heeft tot nu toe bijna 5 miljoen Kindle Singles verkocht. Kindle Singles vormen een aparte categorie korte ebooks van tussen de 5.000 en 30.000 woorden die voor een laag bedrag in de Kindle Store liggen.

In 2010 begon de Amerikaanse retailer met de verkoop en uitgave van dergelijke korte ebooks. Niet iedere auteur komt in aanmerking om Kindle Singles te schrijven en te verkopen. Aan het hoofd van de afdeling binnen de Kindle Store staat namelijk uitgever David Blum, die zelf een keuze maakt uit de meer dan 1.000 manuscripten die maandelijks worden ingestuurd.

Het uitgeven van korte ebooks kan lucratief zijn voor de auteur, zo laat een berekening van de New York Times zien. Hoewel de verkopen sterk uiteenlopen, komt het gemiddelde van wat een auteur er aan over houdt neer op zo’n 22.000 dollar.

De categorie staat niet alleen open voor zelf-uitgevende auteurs. Ook uitgevers kunnen boeken als Kindle Single verkopen. De bestverkopende Kindle Singles zijn dan ook titels van bekende auteurs, die niet exclusief via Amazon verkocht worden. Zo werd een boek van de Britse auteur Lee Child meer dan 250.000 keer verkocht als Kindle Single.

Vorig artikelWeltbild tevreden met verkoop Tolino, binnenkort naar buitenland?
Volgend artikelGratis luisterboeken in app van bibliotheek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in