Uitgeverij springt in op discussie over vastzetten asielzoekers

0

Uitgeverij PixelPerfect publiceert vandaag twee gratis ebooks over de recent opnieuw losgebarsten discussie rondom de asielprocedure. Na de zelfmoord van Aleksandr Dolmatov in een Rotterdamse cel kwam de discussie over het vastzetten van vreemdelingen op gang. In de twee vandaag verschenen ebooks wordt het beleid van de Nederlandse regering onder de loep genomen en worden alternatieven aangedragen.

De gratis ebooks zijn heruitgaven van eerder bij het Autonoom Centrum verschenen publicaties. Ze dateren al van enkele jaren terug, wat laat zien dat de discussie over de gang van zaken al langer gaande is.

In Grensgevangenen gaat het over de detentie van vluchtelingen en illegalen. Waarom worden ze opgesloten en wat zegt deze detentie over onze cultuur? Ook wordt een menswaardiger alternatief aangedragen.

Over de grens gaat over de uitzetting van vluchtelingen en migranten. Het boek behandelt het overheidsbeleid en de uitvoering hiervan, met ruimte voor persoonlijke verhalen. Daarnaast bevat het boek een alternatieve visie op migratie en een oproep tot actie tegen verwijderingen.

De ebooks zijn gratis te downloaden in het ePub-formaat.

Vorig artikelGratis luisterboeken in app van bibliotheek
Volgend artikeliPad-marktaandeel daalt onder 50%

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in