iPad-marktaandeel daalt onder 50%

0

Apple heeft gisteren de laatste kwartaalcijfers bekendgemaakt. Wat de iPad betreft, zag het bedrijf een groei in het aantal verkochte apparaten, maar die groei kon niet voorkomen dat het marktaandeel ten opzichte van Android-tablets daalde. In vergelijking met een jaar eerder is de daling zelfs fors te noemen, van meer dan 60% naar nu ruim 48%.

Apple verkocht 19,5 miljoen iPads en iPad mini’s in het afgelopen kwartaal. Dat vertaalt zich volgens marktonderzoeksbureau Strategy Analytics naar 48,2% van de wereldwijde tabletmarkt. In hetzelfde kwartaal van 2012 lag het verkoopaandeel op 63,1%. De totale omzet van het bedrijf lag op een record van meer dan 43 miljard dollar. Ook passeerde het aantal app-downloads de 45 miljard.

Net als bij smartphones is Android bezig met een opmars. Bij 43,4% van de verkochte tablets gaat het nu om Android-apparaten. Ook het Windows 8-platform wint aan marktaandeel, met nu 7,5%. Overigens moet wel gezegd worden dat de Android-markt veel meer gefragmenteerd is, zo zijn er bijvoorbeeld zeer veel verschillende schermgroottes en merken. Vooral Amazon en Samsung doen het goed, met respectievelijk de Fire-tablets en Galaxy-tablets.

Andere platformen dan iOS, Android of Windows hebben met slechts 1% marktaandeel moeite om een plek te veroveren op de tabletmarkt.

(Via: BGR)

Vorig artikelUitgeverij springt in op discussie over vastzetten asielzoekers
Volgend artikelPocketbook Color Lux, kleurenereader met verlichting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in