Entourage sluit ebookwinkel, einde nadert voor dualscreen Edge

0

Ruim een jaar geleden introduceerde enTourage Systems de eDGe, een tablet met zowel een eInkscherm als een LCD-scherm. Het bedrijf sloot voor het apparaat diverse deals met uitgevers om de eDGe te voorzien van content. Ook opende het een eigen ebookshop en aan het eind van het jaar kwam de kleinere versie, de Pocket eDGe. De dagen voor beide apparaten lijken echter geteld.

Op de website van enTourage is nu te lezen dat de ebookwinkel per 21 mei gestopt is en dat gebruikers hun ebooks nog tot 27 mei kunnen downloaden. De server die de registratie van nieuwe apparaten opvangt zal voor de ‘nabije’ toekomst nog actief blijven.

Met het verdwijnen van de ebookwinkel lijkt het erop dat het apparaat ook niet langer gemaakt en ondersteund wordt en dat er ook geen nieuwe edities van zullen verschijnen. Eerder was de eDGe te koop bij winkels als Best Buy, maar daar is het apparaat verdwenen uit het assortiment. Op Amazon zijn nog slechts enkele exemplaren leverbaar.

Via een aantal Nederlandse sites zijn zowel de Pocket eDGe als de grotere eDGe nog wel te bestellen. Hier kosten ze nu respectievelijk tussen de 365-399 en 485-579 euro.

De apparaten van enTourage waren door hun twee schermen met name gericht op het onderwijs en hadden diverse functies om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en documenten tussen beide schermen uit te wisselen. Ze waren behoorlijk hoog geprijsd, wat er wellicht aan heeft bijgedragen dat ze niet het succes kenden waarop de makers gehoopt hadden.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelOp maat lezen met de VertragingsApp
Volgend artikelEerste blikken op de nieuwe Kobo Touch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in