3M lanceert ebookdienst voor bibliotheken

0

3M Library Systems – een bedrijf dat producten ontwikkelt voor en diensten verleent aan bibliotheken – heeft een nieuw digitaal platform voor bibliotheken aangekondigd. 3M heeft hiervoor alvast de uitgevers Random House en IPG kunnen strikken.

Via deze dienst genaamd 3M Cloud Library, biedt 3M een eigen collectie van ebooks aan. Bibliofielen kunnen deze digitale boeken via speciale apps raadplegen op hun eigen iPad, Nook, Sony Reader of Android-tablet, of ze kunnen gebruik maken van 3M’s eigen ereaders, die momenteel nog in ontwikkeling zijn. De ebooks kunnen zowel ter plaatse online gelezen worden, als uitgeleend worden voor offline gebruik – thuis of onderweg. Laat je dus niet in verwarring brengen door het ‘cloud’-label; volgens The Digital Reader staat deze term in dit geval voor de gebruiksvriendelijkheid van de uitleendienst.

Het bedrijf is ook van plan om de bibliotheken te voorzien van zogenaamde ‘Discovery Terminal download stations’ met grote multitouch-schermen, waar meerdere bezoekers tegelijkertijd gebruik van kunnen maken om ebooks uit 3M’s collectie te ontdekken.

Tot dusver hebben Random House en IPG hun deelname aan het initiatief reeds bevestigd, en in de nabije toekomst zullen er volgens 3M nog meerdere namen van deelnemende uitgevers bekendgemaakt worden.

Wanneer de dienst precies live zal gaan is nog niet bekend, maar volgende maand stelt 3M zijn Discovery Terminal en iPad-app alvast voor op de American Library Association’s Anuual Conference in New Orleans.

(Via: Engadget)

Vorig artikelEerste blikken op de nieuwe Kobo Touch
Volgend artikelBarnes & Noble komt met nieuwe Nook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in