Barnes & Noble komt met nieuwe Nook

0

De Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble heeft vandaag een nieuwe ereader aangekondigd. De aankondiging komt een dag na de introductie van de nieuwe ereader van Kobo. Het nieuwe apparaat van B&N heeft een 6-inch scherm en maakt net als de Kobo gebruik van de touchscreentechniek waar ook de Sony Readers al mee zijn uitgerust.

De nieuwe Nook zal in de VS over de toonbank gaan voor 139 dollar, en wordt daarmee even duur als de wifi-versie van de Kindle van concurrent Amazon. De boekhandelketen heeft met de nieuwe ereader afscheid genomen van de dualscreen-techniek die het in de eerste generatie Nooks nog toepaste. Het apparaat is een vrij basale ereader, die in veel opzichten lijkt op de gisteren geïntroduceerde Kobo Touch.

De nieuwe Nook weegt ongeveer 212 gram, wordt geleverd met wifi (geen 3G) en heeft een schijfruimte van 2GB, dat uitbreidbaar is met een microSD-kaart. Het apparaat houdt het op een volle batterijlading zo’n twee maanden uit volgens B&N, en heeft daarmee een langere leestijd dan elke andere ereader op de markt. Het apparaat is verder voorzien van een infrarood-touchscreen van Neonode, hetzelfde bedrijf achter de aanraakschermen van de nieuwste Kobo en Sony Readers.

Barnes & Noble heeft nu meer dan 25 procent van de ebookmarkt in de VS, volgens CEO William Lynch. De lees-apps van het bedrijf zijn bovendien al meer dan 8 miljoen keer geïnstalleerd. Volgens Lynch is B&N een pionier in digitaal lezen, het bedrijf introduceerde bijvoorbeeld voor het eerst de mogelijkheid om ebooks aan elkaar uit te lenen, Nook Kids, Nook Study en Nook Newsstand.

De nieuwe Nook kan nu besteld worden en zal vanaf 10 juni geleverd worden. Barnes & Noble heeft voorlopig ‘nog geen concrete plannen’ om de ereader en de ebooks ook internationaal te gaan verkopen. De eerste generatie Nooks was officieel eveneens niet vanuit Nederland verkrijgbaar, maar enkel via sites van derden.

(Via: Slashgear.)

Vorig artikel3M lanceert ebookdienst voor bibliotheken
Volgend artikelAmazon maakt ook Kindle 3G goedkoper met advertenties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in