Nieuw: ‘Lees dit boek’, app met fragmenten van nieuwe boeken

0

Vandaag is de applicatie ‘Lees dit boek’ in de App Store van Apple verschenen. In deze app vind je een actueel overzicht van 24 nieuwe boeken waarvan de eerste hoofdstukken te lezen zijn. Elke week worden vier boeken vervangen door nieuw verschenen titels van WPG Uitgevers. De app is een soort digitale etalage waarin de deelnemende uitgevers nieuwe titels aanprijzen.

WPG Uitgevers kreeg het idee voor de ‘Lees dit boek’-app vanuit de behoefte om de consument nog beter te kunnen bedienen met de nieuwste en beste boektitels. In de app prijzen uitgevers of redacteuren nieuwe titels aan en vertellen ze waarom hij of zij deze titel per se wilde uitgeven.

Alle 24 boeken in de app zijn gedurende zes weken met korting via de iBookstore te koop. Tijdens de introductieperiode van de app is een boek zelfs geheel gratis te downloaden. Bij 25.000 downloads van de app wordt ook een tweede boek een week lang gratis aangeboden in de app.

De app ‘Lees dit boek’ heeft een overzichtelijke layout waarin je snel door de covers van de beschikbare boeken heen kunt bladeren. Wanneer je klikt op een cover krijg je meer info over het boek en heb je de mogelijkheid het boek te delen met je vrienden of het direct in de iBookstore aan te schaffen. De eerste hoofdstukken van de boeken kun je in de app zelf inkijken. In de leesmodus heb je enkel de mogelijkheid om het lettertype te wijzigen, verder kun je geen instellingen aanpassen.

‘Lees dit boek’ is voorlopig enkel te downloaden voor iPad en iPhone. Later zal er ook voor andere platformen een app komen, alsmede een webversie.

Je kunt de applicatie hier downloaden.

Vorig artikelBookAnd, maak je eigen 3d-boekwinkel
Volgend artikelArnon Grunberg-app krijgt update naar nieuw boek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in