Worldreader wil 1 miljoen ebooks naar Afrika brengen

0

De non-profitorganisatie Worldreader is gestart met een campagne die jongeren in ontwikkelingslanden aan het lezen moet brengen, en dat door 1 miljoen ebooks in Afrikaanse scholen te krijgen. De campagne wordt gesteund door enkele stervoetballers van FC Barcelona.

Worldreader begon al in 2010 te experimenteren met (Kindle-)ereaders in ontwikkelingslanden, met als doel de geletterdheid in deze landen te vergroten. Intussen zijn er zo’n 100.000 ebooks verspreid onder 1000 studenten uit Ghana, Kenia en Oeganda – het aanbod bestaat zowel uit klassieke literatuur als lokale Afrikaanse titels en internationale kranten. De non-profitorganisatie wil haar bereik nu verruimen naar Sub-Saharisch Afrika, en organiseert daarom een grootschalige campagne om 1 miljoen digitale boeken naar dit gebied te krijgen.

Stervoetballers als Lionel Messi en Xavi Hernandez van FC Barcelona zijn de gezichten van de campagne. ‘We willen dat studenten lezen gaan associëren met hun idolen, zodat het voor hen een leuke bezigheid wordt, en een belangrijk onderdeel van hun leven’, verklaart David Risher, de CEO van Worldreader die voorheen werkzaam was bij Microsoft en Amazon.

Worldreader roept consumenten op om het initiatief eveneens te steunen, door 5 dollar – de kostprijs van één ebook – te doneren op millionbooks.worldreader.org.

(Via: Mashable)

Vorig artikelArnon Grunberg-app krijgt update naar nieuw boek
Volgend artikelGoogle Play uitgebreid met betaalmogelijkheid voor abonnementen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in