‘VS heeft bewijs voor prijsafspraken Apple’

0

De Amerikaanse rechter Denise Cote verwacht dat de openbaar aanklager met duidelijk bewijs komt dat Apple zou hebben samengespannen met uitgevers om de prijzen van ebooks kunstmatig hoog te houden. De rechtszaak daarover tegen Apple begint op maandag 3 juni.

“Ik ben ervan overtuigd dat de overheid bij de rechtszaak direct bewijs zal tonen dat Apple welbewust aan een samenzwering deelnam en deze ook mogelijk maakte.” Rechter Cote deed deze uitspraak gisteren bij een laatste vergadering in aanloop naar de rechtszaak die op 3 juni begint en drie weken in beslag zal nemen. Verwacht wordt dat allerlei documenten als bewijs zullen dienen, waaronder e-mailwisselingen van Steve Jobs.

De advocaat van Apple, Orin Snyder, liet gisteren meteen weten dat het bedrijf de uitspraken van de rechter voorbarig vindt. “We zijn het volstrekt niet eens met de voorlopige uitspraken van het hof over deze zaak. […] Het bewijs in deze zaak zal de uitspraak bepalen, dat is waar een rechtszaak voor dient.”

De rechtszaak tegen Apple is aangespannen door de Amerikaanse overheid en een aantal staten. Ze verdenken Apple en een aantal grote uitgevers ervan gezamenlijk te hebben afgesproken de prijzen van ebooks hoog te hebben gehouden en zo ervoor gezorgd te hebben dat Amazon ebooks niet meer goedkoop kon aanbieden.

(Bloomberg)

Vorig artikelVideo: Sony’s 13.3 inch ereader is licht en duurzaam
Volgend artikelNieuwe site voor het huren van ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in