DC Comics lanceert app voor iPhone en iPad

177
0
DELEN

Een van de grootste Amerikaanse uitgevers van comics, DC Comics, heeft gisteren een app uitgebracht voor de iPad en iPhone. Hiermee volgt het concurrent Marvell, die direct na de lancering van de iPad al een app beschikbaar had. Met de nieuwe app kunnen bekende titels als Superman en Batman nu ook op de iPad en iPhone gelezen worden.

Het nieuwe platform voor digitale strips is ontwikkeld door comiXology, dat ook de app van Marvell maakte. Strips die je op de iPad koopt worden gesynchroniseerd zodat je ze ook op de iPod Touch of iPhone kunt lezen. Afleveringen van strips kosten bij DC Comics 1 tot 3 dollar en kunnen direct in de app gekocht worden. Daarnaast bevat de app een aantal gratis strips, zodat je meteen kunt beginnen met lezen wanneer je de app gedownload hebt.

DC Comics maakte naast de lancering van de app ook bekend strips te gaan publiceren via het PlayStation Netwerk. Hierdoor kunnen ook bezitters van een PlayStation Portable de comics van de uitgever digitaal lezen.
Met de stap van DC Comics om de comics digitaal te gaan verspreiden zijn nu de strips van alle vier grote Amerikaanse stripuitgevers te lezen op de iPad. Daarmee lijkt de digitale revolutie in de stripwereld officieel begonnen.

De app is gratis te downloaden in de App Store.

(Via: DC Comics.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER