Google activeert dagelijks 160.000 Android-apparaten

0

Ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwste Motorola Android-smartphone maakte Google bekend dat dagelijks 160.000 nieuwe Android-apparaten geactiveerd worden. Volgens Google overtreft de vraag in sommige gevallen het aanbod.

Op 20 mei kondigde Google de nieuwste versie van het besturingssysteem aan. Android 2.2, bijgenaamd Froyo, zou betere prestaties moeten geven. Applicaties kunnen sneller draaien en verder ondersteunt de nieuwste versie een groot aantal nieuwe functies, waaronder het gebruik van een Android-toestel als mobiele hotspot.

Google stelt de nieuwste versie van Android onder een open source licentie beschikbaar. Fabrikanten van mobiele telefoons en tablets kunnen het besturingssysteem op deze manier optimaliseren voor hun apparaat. Een van de fabrikanten die de nieuwste versie zal gaan gebruiken is HTC, die de HTC Desire zal updaten naar Android 2.2.

Volgens Google zijn er op dit moment 60 verschillende apparaten die op Android draaien, waaronder tablets en smartphones. De vorige maand gaf het bedrijf nog aan dat dagelijks zo’n 100.000 apparaten met het Android-besturingssysteem geactiveerd werden. De stijging laat zien dat het besturingssysteem en de bijbehorende Android Market voor apps een grote concurrent voor het iPhone OS aan het worden is. Een aantal van 160.000 apparaten per dag komt neer op ongeveer 4,8 miljoen per maand en ruim 14 miljoen per kwartaal. Van de iPhone werden er in het eerste kwartaal van 2010 ruim 8 miljoen verkocht.

(Via: Google Blog.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in