‘De verjaardag’, Nederlands kinderboek als iPad-app

0

Vorige week bracht kinderboekenuitgever WingedChariot een prenten-ebook voor de iPad op de markt. Als een van de eerste ebook-applicaties biedt deze app ook een Nederlandstalige versie. De app werd namelijk gemaakt door de Nederlanders Sylvia van Ommen en Maurice van de Bij.

In augustus 2009 was de Nederlandse illustrator Sylvia van Ommen al even in het nieuws, omdat ze toen een prentenboek voor de iPhone en de iPod Touch uitbracht. Deze was echter in korte tijd ontwikkeld op basis van een bestaand boek en maakte volgens van Ommen nog niet voldoende gebruik van de mogelijkheden van de iPhone. Met de nieuwe app komt ze dan ook met een speciaal als applicatie ontwikkeld prentenboek voor kinderen.

Volgens van Ommen is de app een waardevolle toevoeging op de bestaande prentenboeken: ‘Als kinderen een onderdeel van de tekening aanraken, klinkt er een geluid of volgt er een beweging. In De verjaardag kunnen ze bijvoorbeeld een muizenpostbode helpen brieven bezorgen door die met hun vinger aan te raken. In een gewoon boek of een tekenfilm kan zoiets niet. Ik denk dat een app kinderen uitdaagt en meer bij het verhaal betrekt.’

Het interactieve kinderboek ziet er qua illustraties mooi uit en de plaatjes zijn erg helder op het iPadscherm. De app maakt weliswaar niet volledig gebruik van de mogelijkheden die een apparaat als de iPad biedt, maar het is voor te stellen dat kinderen de stemmen, beelden en de mogelijkheid om zelf de brieven te bezorgen leuk vinden.

Je vindt de app voor 2,39 euro in de App Store. Het prentenboek is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Japans.

(Via: Lezen Magazine.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in