Archos komt met Honeycomb-tablets

0

De Franse tabletfabrikant Archos komt in de herfst met een tweetal tablets die op de laatste versie van Google’s besturingssysteem Android – Honeycomb – draaien. De tablets onderscheiden zich door hun vrij lage prijs, snelle processor en grote opslagcapaciteit.

De nieuwe Archos G9 serie bestaat uit een 8 inch en een 10,1 inch tablet. Kopers hebben de keuze tussen modellen met 16/32 GB flash-geheugen of een 250 GB harde schijf. De modellen met harde schijf zijn wat dikker maar zullen volgens Archos voor dezelfde prijs over de toonbank gaan.

Beide tablets komen met Android 3.1, beschikken over een 1,5 GHz processor van Texas Instruments (TI) en hebben onder meer een webcam, wifi, HD-video en toegang tot de Android Market. De tablets hebben een capacitief aanraakscherm, de 8-inch tablet met een resolutie van 1024 bij 768 pixels, de 10,1-inch tablet met een resolutie van 1024 bij 800 pixels. Volgens Archos is de processor van TI een stuk sneller dan de Tegra 2 processor die nu vrijwel standaard in Honeycomb-tablets zit.

Vooraf geïnstalleerd staan applicaties als Aldiko en Google eBooks, waarmee je toegang hebt tot een groot aantal ebooks en je ook je eigen ebooks op het apparaat kunt lezen. De tablets verschijnen in eind september op de markt. De 8 inch tablet krijgt een prijskaartje vanaf 279 dollar, de 10,1 inch wordt vanaf 349 dollar verkocht.

(Via Archos.)

Vorig artikelYindo breidt uit met ebooks van Meulenhoff Boekerij
Volgend artikelBoekhandels gefrustreerd na bekendmaking JK Rowling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in