‘Facebook werkt aan Flipboard-concurrent’

0
DELEN

Er gaan al even geruchten rond over een nieuwe dienst van Facebook, maar de Wall Street Journal wakkerde gisteren de geruchtenmachine verder aan. Volgens de WSJ wil Facebook “een krant voor mobiele apparaten” worden.

Het sociale netwerk is volgens de krant achter de schermen al maanden bezig iets te ontwikkelen dat intern de naam Reader heeft gekregen. Deze dienst moet artikelen van gebruikers en uitgevers in een nieuw visueel jasje op mobiele apparaten aanbieden.

De recentste ontwikkelversie van het project zou nog het meest op Flipboard lijken. Flipboard is een populaire app waarmee je op een interactieve en visueel aantrekkelijke manier door nieuws heen kunt bladeren.

Eerder dit jaar gaf Facebook de layout van getoonde nieuwsberichten op Facebook al een update. Topman Mark Zuckerberg liet toen al weten dat hij wilde dat het sociale netwerk “de beste gepersonaliseerde krant ter wereld” zou worden.

Facebook zou met de nieuwe leesdienst ervoor willen zorgen dat gebruikers langer op het eigen platform blijven rondhangen. Hierdoor kan het meer adverteerders aan zich binden. LinkedIn, de zakelijke tegenhanger van Facebook, kocht eerder al nieuwsleesapplicatie Pulse voor ongeveer $90 miljoen.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER