Shortcovers lanceert ePub conversie programma

0

Het Canadese bedrijf Shortcovers heeft een conversie programma gelanceerd om ebooks om te zetten naar ePub. De uitgever heeft zo minder kosten en kan toch zijn boeken digitaal verkopen.

Shortcovers neemt bijna ieder bestandstype in: van .doc tot Quarkfiles en PDF. Die zetten ze om voor een “shockingly low fee” hoewel de uitgever wel moet rekenen dat hoe complexer de tekst, hoe duurder het wordt.

Shortcovers zegt dat het een win-win situatie creëert voor beide partijen: voor henzelf omdat ze weer een ebook kunnen toevoegen aan hun ebookwinkel en voor de uitgever omdat zijn boeken gelezen kunnen worden op meerdere ereaders.

Het bedrijf is eigenaar van de ereader applicatie Shortcovers voor de iPhone en de iPod Touch, waarmee ze hun ebooks in ePub formaat verkopen. Het heeft gekozen voor ePub omdat dit een neutraal, open formaat is, dat op verschillende apparaten goed werkt, waaronder ook op eInk apparaten. Shortcovers wilde niet de wildgroei aan ebook formaten ondersteunen die nu de markt beheerst en waarmee boekhandelaren ereader fabrikanten en lezers aan zich proberen te binden, zoals Amazon doet met de Kindle.

(Via: Shortcovers blog.)

Vorig artikelStuderen met een ereader
Volgend artikelEen heitje voor een papieren feitje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in