Bibliotheken komen met eigen ereader: de B-reader

0

De Nederlandse bibliotheken willen in samenwerking met marktpartijen een eigen ereader introduceren. Dat staat te lezen in ‘De Bibliotheek levert waarde‘, de strategische agenda die op 7 juni door de ledenvergadering van de Vereniging Openbare Bibliotheken is vastgesteld en vandaag werd gepubliceerd.

In de periode 2012 tot 2016 gaan de bibliotheken zich erop richten om de leden te bedienen op de plek “die voor hen telt.” Om dat te bereiken worden in de strategische agenda drie sleutelprojecten beschreven, de Nationale Bibliotheekpas, de Nationale Bibliotheek Catalogus en de Nationale B-reader.

Met de Nationale Bibliotheekpas zullen bibliotheekleden in de toekomst gebruik maken van het aanbod van alle bibliotheken in het land. Boeken kunnen vervolgens bij elke lokale vestiging weer ingeleverd worden. Daarnaast moet de Nationale Biblioheek Catalogus een platform worden waarop klanten kunnen lenen en kopen, streamen en downloaden, in de bibliotheek, thuis, op het werk en onderweg.

Het derde sleutelproject is de Nationale B-reader: een ereader die het merk draagt van de bibliotheken. Bij deze ereader hebben bibliotheekleden diverse voordelen, zoals korting op de aanschafprijs van de ereader, een voorgeladen collectie ebooks, toegang tot primeurs. Hieraan gekoppeld willen de bibliotheken nieuwe abonnementsvormen introduceren. De bibliotheken gaan de ereader ontwikkelen “in goed overleg met de Nederlandse uitgeefwereld en in samenwerking
met een toonaangevende producent van consumentenelektronica”.

Vorig artikelOlympische Spelen: Gratis ebooks en app van Lonely Planet
Volgend artikelQualcomm doet Mirasol-technologie van de hand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in