Apple verkocht minder iPads in laatste kwartaal

0

De dagen van recordverkopen voor Apple’s iPad lijken voorbij. Het bedrijf uit Cupertino overtrof weliswaar de verwachtingen maar de omzet bleef fors achter op het vorige kwartaal. Met name het aantal verkochte iPads viel laag uit.

Het bedrijf maakte het afgelopen kwartaal 6,9 miljard dollar winst, een jaar geleden was dat nog 8,8 miljard in dezelfde periode. Voor het eerst in een tiental jaar nam de groei van Apple hierdoor af.

De iPadverkopen daalden van 19,5 miljoen exemplaren in het voorlaatste kwartaal naar 14,6 miljoen in het laatste kwartaal. Ook ten opzichte van een jaar eerder daalde het aantal verkochte iPads, toen lag het aantal nog op 17 miljoen.

Volgens sommige analisten laten deze cijfers zien dat Apple de weg naar beneden heeft ingezet. CEO Tim Cook van het bedrijf verdedigde de wat mindere resultaten echter door te wijzen op het feit dat Apple de afgelopen periode geen nieuwe apparaten heeft gelanceerd, in tegenstelling tot een jaar eerder. Pas in de herfst zullen er nieuwe apparaten aangekondigd worden, waaronder naar verwachting een nieuwe iPad en mogelijk een nieuwe iPad mini.

Wat iPhones betreft had Apple wel een relatief goed seizoen. Het bedrijf verkocht er 31,2 miljoen, wat geen record is maar wel het hoogste ooit voor deze tijd van het jaar.

(BusinessInsider)

Vorig artikelEerste afbeelding nieuwe ereader Kobo duikt op
Volgend artikelGoogle gaat studieboeken verkopen en verhuren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in