Boekhandel van Stockum verkoopt ebooks in webwinkel

0

Boekblad.nl meldt dat boekhandel Van Stockum ook ebooks gaat verkopen. De boekhandel met filialen in Leiden en Den Haag beschikt over zo’n 2800 Nederlandstalige ebooks.

De directeur van Van Stockum, Peter van Andel, zegt dat hij met de markt meegaat en niet kijkt naar wat Bol.com doet. “Ik zie dat de klant dit wil, dus daar ga ik in mee”.

De boekhandelaar biedt zowel ebooks in Mobipocket als in ePub formaat. Daarnaast verkopen ze de BeBook ereader, de iRex Iliad en de Cybook Opus die je alvast kunt reserveren.

De ebooks in ePub formaat worden ondersteund door Adobe Digital Editions. Voor Mobipocket ebooks dien je de Mobipocket reader te downloaden. Van Andel biedt bewust beide bestandsformaten aan, omdat hij nog klanten heeft die gebruik maken ervan. Hij denkt echter dat Mobipocket geen blijvertje gaat zijn, omdat hij daarmee klanten kwijtraakt die zelf de weg naar Amazon vinden en omdat het een gesloten bestandsformaat is.

Naast de 2800 ebooks in het Nederlands verkoopt Van Stockum nog 14.000 Engelstalige ebooks. Aan het einde van het jaar moeten er 200.000 ebooks in de webwinkel te kunnen aanbieden.

(Via: Boekblad (abo).)

Vorig artikelVOB biedt cursus ebook publiceren
Volgend artikelBarnes & Noble in zee met iRex Technologies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in