Positieve reviews voor nieuwe Kindle

0

De derde editie van de Kindle zal vanaf vrijdag 27 augustus geleverd worden. Inmiddels zijn de eerste reviews al op het internet te vinden. Die zijn over het algemeen positief. Vooral met het kleinere formaat en het verbeterde scherm gooit Amazon hoge ogen.

De Amerikaanse technologiewebsite Wired noemt het apparaat met 9 punten op een schaal van 10 ‘bijna perfect’. De review prijst het hoge contrast en de grotere mogelijkheden op het gebied van lettergrootte en spatiëring. Ook de verplaatsing van de ‘menu’- en ‘home’-knoppen zijn volgens Wired een ‘big win’. Aan beide zijdes van het scherm heb je nu enkel nog de knoppen om te bladeren. Alleen de nieuwe ‘vijf-weg’-knop zit volgens Wired iets te dicht op de andere knoppen.

Ook PC Magazine is positief. Voor deze website is de Kindle 3 de Editors’ Choice op het gebied van ereaders. Ondanks dat de functies van het apparaat niet veranderd zijn, biedt de ereader veel verbeteringen. Door de nieuwe lage prijs, het grote aanbod boeken en de eenvoud om een ebook te kopen, blijft de Kindle de beste keus voor PC Mag. Ook deze review noemt de verandering van de plaatsing van de knoppen. Volgens de reviewer zitten de knoppen nu op logischere plekken.

De achilleshiel voor de Kindle is volgens PC Mag het gebrek aan ondersteuning voor ePub. Niet alleen in Europa is dat een probleem. Ook in de VS kunnen gebruikers hiermee te maken krijgen, omdat steeds meer openbare bibliotheken hun ebooks daar in ePub-formaat uitlenen. Wat zowel Wired als PC Mag in positieve zin opviel, was de lange batterijduur. Volgens Wired is die lang genoeg voor ‘spaceshuttle missies’.

Technologiesite CNET is vooral te spreken over het nieuwe kleinere design, het verbeterde contrast en ingebouwde PDF-ondersteuning. De nieuwe Kindle staat door de vele kleine en grote updates aan de top van de ereaders die er nu verkrijgbaar zijn. De reviewer noemt het apparaat ‘meer evolutionair dan revolutionair’. Het apparaat ligt bijvoorbeeld door de kleinere maten en het lagere gewicht beter in de hand dan de Kindle 2. Aan de algehele gebruikservaring is ten opzichte van de vorige versie echter weinig veranderd. CNET geeft de nieuwe Kindle een gemiddeld cijfer van 8,3, wat zich vertaalt naar 4 van de 5 sterren. Als belangrijkste minpunten noemt de review het ontbreken van een geheugenkaartslot en, net als PC Mag, het feit dat de Kindle geen ePub ondersteunt.

PCWorld waardeerde net als de andere reviews ook de betere plaatsing van de knoppen. Verder was volgens deze reviewer ook de snelheid van de Kindle sterk verbeterd. Niet alleen het omslaan van bladzijdes ging vloeiender, het bladeren door menu’s gaat nu praktisch zonder vertraging.

De Britse krant Telegraph publiceerde ook een review. Volgens de schrijver is de Kindle 3 klaar voor het grote publiek. ‘Kleiner, goedkoper, sneller en beter verbonden dan de voorganger, vergeleken met de eerdere Kindle is de Kindle 3 wat de paperback is in vergelijking met de hardback.’

De Kindle 3 is leverbaar in een versie met wifi-verbinding voor 139 dollar en een versie met wifi en 3G voor 189 dollar. De goedkoopste Kindle 3 is alleen in grafietkleur te koop, de Kindle met 3G is ook te verkrijgen in het wit.

Vorig artikelSpaarprogramma voor ebooks van Libris/Blz
Volgend artikelKomst Samsung Galaxy Tab lijkt dichtbij – UPDATE
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in