Komst Samsung Galaxy Tab lijkt dichtbij – UPDATE

0

Al sinds enige tijd duiken er regelmatig geruchten op over de Samsung Galaxy Tab. Waarschijnlijk zal deze tablet begin september op de IFA 2010 in Berlijn gepresenteerd worden. De eerste specificaties zijn nu al opgedoken en in Australië wordt het apparaat mogelijk al door een telecombedrijf getest.

Een Chinese website meldt dat het een 7-inch tablet van Samsung in bezit heeft gekregen. De eerste indrukken zijn dat het apparaat wat plastic aanvoelt, maar wel goed in de hand ligt, in tegenstelling tot de iPad, die veel zwaarder is. Ook wist de site meer te vertellen over de specificaties van het apparaat. De Galaxy Tab heeft eenzelfde PowerVR-chip als de Galaxy S, Samsungs recentste smartphone. Daarnaast heeft het apparaat een Amoledscherm van 1024 bij 600 pixels, een 3.2 megapixel camera, GPS, en een 3G- en wifiverbinding. De Galaxy Tab draait op Android 2.2. Eerdere berichten vermeldden dat de Galaxy Tab ook een camera aan de voorkant heeft, voor het voeren van videogesprekken.

Gisteren dook er ook een filmpje op uit Australië, waarin te zien was hoe iemand in de trein met de Samsung Galaxy Tab bezig was. Waarschijnlijk was dat iemand die bij een telecombedrijf werkt en de 3G verbinding op het apparaat aan het testen was. Dit alles lijkt erop te wijzen dat een release van de tablet wel eens dichtbij kan zijn, mogelijk zelfs nog voor oktober.

Update: Teaser video toegevoegd

(Via: Slashgear.)

Vorig artikelPositieve reviews voor nieuwe Kindle
Volgend artikelRandom House wint strijd om ebookrechten
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in