Plastic Logic herleeft met Russische pilot voor ereader

0

Het Russische bedrijf Rusnano heeft een nieuwe versie van een ereader van Plastic Logic gepresenteerd aan de Russische premier Vladimir Putin. De nieuwe ereader zal komend studiejaar in een pilot getest worden door circa 1.000 scholen.

De ereader is ontwikkeld door het Britse bedrijf Plastic Logic. Het apparaat is gemaakt van een door het bedrijf zelf ontwikkelde kunststofsubstraat, waarop elektronische inkt wordt aangebracht. Het apparaat is ontwikkeld voor studenten en het is de bedoeling dat het studieboeken gaat vervangen. De eerste versie van het apparaat zal rond de $420 gaan kosten.

De pilot betekent eindelijk goed nieuws voor Plastic Logic omdat dit nieuw leven blaast in de technologie die vorig jaar werd toegepast in een ereader waarvan de productie eerst vertraging opliep en vervolgens
gecancelled werd. Toen beloofde het bedrijf om met een betere en nieuwere versie te komen.

Het Russische bedrijf Rusnano investeerde eerder $700 miljoen in Plastic Logic. Anatoly Chubais, CEO van Rusnano, had een gesprek met Putin waarin hij het product toonde en aangaf binnenkort te beginnen met een pilot van een jaar lang om het apparaat bij duizend scholen te testen.

De pilot zal in september starten en als het een succes wordt zal er worden overgegaan op massaproductie. Chubais vertelde in het gesprek dat het de verwachting is dat de technologie waarop het apparaat is gebaseerd minstens een aandeel van 10 procent zal veroveren op de wereldwijde elektronicamarkt. Plastic Logic zal in 2013 starten met de massaproductie van de ereaders voor scholen in Rusland.

Chubais was in het gesprek met Putin erg tevreden over het apparaat. Hij zei tegen Putin: “Deze tablet is lichter, heeft geen glas, ook niet in het scherm. Zelfs als studenten besluiten om met deze tablets met elkaar te vechten zijn ze absoluut letselvrij.”

foto

(Via: Business Weekly en Cabume)

Vorig artikelReadmill is sociaal netwerk voor ebooklezers
Volgend artikelInkling integreert sociale functies in studieboeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in