Readmill is sociaal netwerk voor ebooklezers

0

De meeste ebooks en ereaders maken momenteel nog weinig gebruik van de sociale mogelijkheden die het internet biedt. Readmill, een Berlijnse start-up, wil dat veranderen. Ze lanceerden onlangs een bètaversie van hun nieuwe dienst, waarmee ze een sociaal netwerk rond ebooks in het leven roepen, een beetje vergelijkbaar met Last.fm voor muziek.

Hoewel steeds meer bedrijven sociale functies toevoegen aan hun apps – denk aan Kobo en Amazon -, ligt de focus daarbij nog steeds op het zelf lezen van ebooks. Bij Readmill ligt juist het sociale netwerk rond ebooks in het middelpunt van de aandacht. Het nieuwe platform geeft je allerlei informatie over de boeken die je leest, zoals hoe lang je erin bezig bent, maar ook wie van je vrienden het boek nog meer lezen. Daarbij is het ook mogelijk een discussie te starten rondom het ebook. Op Readmill kun je bovendien net als op andere sociale netwerken vrienden volgen en gevolgd worden.

Een van de laatst toegevoegde functies is ‘social highlights’. Hiermee kun je een passage in een boek highlighten, eventueel een reactie erbij plaatsen, en dit vervolgens delen op Twitter of Facebook. Iedere highlight krijgt een unieke link waarmee deze op internet te lezen valt. Verder is het ook mogelijk markeringen van andere lezers te bekijken, zodat je nieuwe lezers kunt leren kennen en op basis van hun interesses nieuwe boeken kunt ontdekken.

De dienst doet wat denken aan het Nederlandse OpenMargin dat enige tijd terug werd geïntroduceerd. Readmill lijkt echter al een stuk verder te zijn, en stelt het platform bijvoorbeeld open voor ontwikkelaars van ebook-apps door middel van een API. De eerste ontwikkelaars zouden al aan het werk zijn om het platform in hun apps te integreren.

Het eerste wapenfeit van de Berlijnse start-up is de lancering van een iPad-app, die in een bètaversie op beperkte schaal beschikbaar is. Hiermee kun je ebooks lezen in een vrij basale leesmodus, maar bovendien kun je ook zelf je eigen DRM-vrije ebooks in ePub-formaat toevoegen, die vervolgens gekoppeld kunnen worden aan Readmill.

Readmill wil beschikbaar komen voor alle platformen en heeft als doel dat iedereen het kan gebruiken, of je nu een Kindle, iPad, Nook of ander leesapparaat hebt.

(Via TNW.)

Vorig artikelBoekencentrum experimenteert met ebookprijzen
Volgend artikelPlastic Logic herleeft met Russische pilot voor ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in