Inkling integreert sociale functies in studieboeken

0

Het bedrijf Inkling heeft bekendgemaakt interactieve apps van studieboeken op de markt te brengen met sociale functies. Hierdoor maakt Inkling van een studieboek een soort digitale studiegroep.

Het bedrijf transformeert de statische tekst van studieboeken in een interactieve app. De app bevat net zoals gelijksoortige studie-apps 3D-afbeeldingen, tests, toegang tot definities, geluidsfragmenten zoals een voordracht of een muziekstuk, de mogelijkheid van highlighting en het opslaan van highlights en aantekeningen in een digitaal aantekenboek.

Naast deze vrij standaard functies, biedt Inkling ook innovaties op het gebied van uitgeven. De apps bevatten kenmerken van een sociaal netwerk. Studenten kunnen hun aantekeningen in de marge openbaar maken. Het is ook mogelijk om aantekeningen en highlights van andere studenten op te slaan in het aantekenboek. Niet alleen commentaar van studenten wordt ingevoegd, ook die van professoren en experts. Het commentaar van de laatste groep wordt onderscheiden van die van de studenten door kleuraanduidingen.

De integratie van een sociaal netwerk komt op het moment nog niet vaak voor bij studie-apps. Wel maakte Kno onlangs bekend apps van studieboeken te koppelen aan het sociale netwerk Facebook. Het nadeel van de apps van Inkling is dat ze veel ruimte in beslag nemen, zo’n 2 gigabyte. De apps van Kno bevatten minder opties maar nemen daardoor ook veel minder ruimte in beslag.

Het prijsbeleid is een andere innovatie van Inkling. Het is mogelijk om het hele boek te kopen of per hoofdstuk. Dit model is erg handig in het onderwijs. Zo kan een docent zijn eigen bundel samenstellen, daardoor hoeven studenten niet meer het hele boek te kopen.

“Het idee is dat waar je ook een titel van Inkling download, je hebt de collectieve wijsheid van elke lezer van het boek”, aldus Matt Maclnnis, oprichter en algemeen directeur van Inkling.

(Via: VentureBeat)

Vorig artikelPlastic Logic herleeft met Russische pilot voor ereader
Volgend artikelReview Samsung Galaxy Tab 10,1: mooi apparaat, maar waar blijven de apps?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in