Nederlandse overheid investeert in ontwikkeling ereader displays

0

Het Eindhovense bedrijf Liquavista heeft een lening gekregen van de Nederlandse overheid van 2,5 miljoen euro. SenterNovem heeft dit bedrag verstrekt als innovatiekrediet ter ontwikkeling van ereader displays.

SenterNovem gelooft in het ondersteunen van technologieën die concurrentievoordelen geven op de markt. De lening is goedgekeurd na het zien van de enorme vooruitgang die Liquavista heeft geboekt op display techniek. Het innovatiecentrum zal actief betrokken zijn bij de voortgang van de ontwikkeling. Project manager Bas Kruiderink noemt Liquavista een rolmodel voor andere startende Nederlandse bedrijven, vanwege de nieuwe technieken die het ontwikkelt.

De nieuwe directeur, Guy Demuynck, noemt de lening van SenterNovem het begin van een partnerschap en niet slechts een kapitaalinjectie in de research en development afdeling van Liquavista.

De lening zal gebruikt worden voor huidige en toekomstige ontwikkelingen van geavanceerde features in de displays. Het scherm van het bedrijf moet de nieuwe generatie e-paper schermen gaan worden.

Liquavista ontwikkelt e-paper schermen op basis van electrowetting. Deze techniek werkt in de basis net als eInk: door verandering in de spanning van het oppervlak, verandert de samenstelling van het oppervlak. Electrowetting is echter sneller dan eInk en biedt helderder contrast dan eInk. De eerste schermen moeten rond 2011 op de markt komen.

SenterNovem is een overheidsinstantie die financieel bijdraagt aan innovatieve oplossingen en duurzame technieken. Dat doen ze door Innovatiekrediet. Dit krediet wordt gegeven aan projecten die commercieel een hoge potentie hebben, maar waar technisch nog risico’s aan zitten. SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Liquavista maakt schermen voor ereaders en mobiele telefoons die heldere kleuren laten zien, zowel binnen als buiten. Het batterijverbruik zou daarbij enorm laag zijn. Het ultieme doel van het bedrijf is een scherm te bouwen met buitengewone visuele prestaties en met een uniek en efficiënt energieverbruik, waarmee een groene revolutie in “lowpower” displays voor computers, notebooks en televisies wordt geleid.

(Via: Persbericht.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in