Scribd social publisher en ebookwinkel

0

Scribd is een social publishing website voor het delen van documenten. Bijvoorbeeld boeken, brieven, wetteksten, contracten, fotoseries, spreadsheets, historische documenten en ebooks. Deze kunnen via ‘embedding’ eenvoudig aan andere websites toegevoegd worden. Daarnaast biedt Scribd ook betaalde ebooks aan.

Scribd biedt een groot en divers aanbod van documenten. Een deel daarvan bestaat uit voornamelijk Engelstalige ebooks. De mogelijkheid bestaat om een preview van een ebook op te roepen voor je het aankoopt. Als je een ebook hebt gekocht, mag je het downloaden, lezen en printen. Het aanbod is opgedeeld in verschillende categorieën; op die categorieën kun je weer verschillende filters toepassen.

Je kunt op Scribd een account aanmaken, reacties plaatsen bij de ebooks en andere documenten en deelnemen aan de community. Ook kun je een “abonnement nemen” op een communitylid en zo zijn of haar leesgedragingen volgen. Verder ziet de site er fris uit en heeft een duidelijke en eenduidige navigatie. En je kunt je eigen geschriften uploaden en verkopen via de site.

Er zijn echter wel wat nadelen aan deze online ebookwinkel. Zo kun je bijvoorbeeld alleen ebooks en documenten lezen in de speciale browser genaamd iPaper. Bovendien kun je alleen als je woonachtig bent in de Verenigde Staten ebooks kopen en er zijn geen tips over wat andere lezers deden of een vorm van persoonlijke aanbevelingen.

Het grootste nadeel is eigenlijk wel dat er geen zicht is op de kwaliteit van de geüploade schrijfsels. Iedereen mag zijn documenten uploaden zonder dat er een redacteur is geweest die de kwaliteit heeft gecontroleerd. Je kunt er juweeltjes tegenkomen, maar ook absolute pulp.

Vorig artikelNederlandse overheid investeert in ontwikkeling ereader displays
Volgend artikelHoe is het met Google Books Settlement?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in