Cybook Orizon komt in oktober voor 229 euro

0

Halverwege oktober brengt Cybook de nieuwe Orizon ereader in Frankrijk op de markt. Later het jaar zullen ook andere landen volgen. De Cybook Orizon heeft een SiPix-scherm van 6-inch met multitouch-functies en wifi en komt in de winkels met een aanbevolen verkoopprijs van 229 euro.

Een van de meest opvallende eigenschappen van de Cybook Orizon is de multitouch. Hierdoor kun je eenvoudig door twee vingers te bewegen het lettertype vergroten of verkleinen en tekst annoteren of markeren. Daarnaast is het capacitieve touchscreen volgens de makers vrij van spiegeling.

Met behulp van de ingebouwde wifi is het mogelijk ebooks te kopen en te downloaden. Bookeen, het bedrijf achter de Cybook, werkt naar eigen zeggen samen met de grootste Europese spelers op het gebied van digitale boeken. Verder heb je via de Cybook Orizon direct toegang tot een catalogus van gratis boeken. De wifi-functie maakt het ook mogelijk webpagina’s op het apparaat weer te geven en documenten vanaf andere locaties te downloaden.

Verdere eigenschappen van de Orizon zijn onder meer een bluetooth-verbinding, 2 GB intern geheugen, een micro-SD geheugenkaartingang, een bewegingssensor en twaalf verschillende lettertypes. De ereader ondersteunt de bestandsformaten ePub/PDF (beveiligd en onbeveiligd), TXT en HTML en afbeeldingen in JPG, GIF en PNG.

Ook de dikte van de Orizon is opvallend: met slechts 7,6 millimeter is het apparaat een van de dunste ereaders op de markt. Daarbij heeft de Orizon een gewicht van 245 gram en is de ereader leverbaar in wit en zwart.

(Via: Bookeen.)

Vorig artikelEen op tien Amerikanen gebruikt ereader
Volgend artikelTweede tablet van Dell in de maak
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in