Tweede tablet van Dell in de maak

0
DELEN

Michael Dell, de eigenaar en oprichter van computerbedrijf Dell, toonde van de week een tweede tablet die zijn bedrijf in productie heeft. Eerder bracht het de 5-inch Dell Streak op de markt, nu is het de beurt aan een 7-inch Androidtablet.

Volgens eerder uitgelekte gegevens zou het om een ‘betaalbare’ 7-inch tablet gaan, met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een camera aan de voorkant en 4 GB geheugen. Verder moet de tablet onder meer een wifi en 3G-verbinding krijgen en draaien op een nVidia T20 (Tegra 2) processor. Dells nieuwe tablet, bijgenaamd Looking Glass, heeft mogelijk Android 2.1 als besturingssysteem en weegt 500 gram.

Dell kondigde de nieuwste tablet nog niet officieel aan, maar Michael Dell liet het apparaat zien tijdens een lezing op een Oracle-congres. Hij stelde tussen neus en lippen door dat ‘het product nog niet uitgebracht is’. Volgens eerdere geruchten zou de Looking Glass in november op de markt moeten komen. Of die tijdsplanning gehaald wordt is niet bekend. Tegen die tijd is ook Google’s laatste update van Android waarschijnlijk beschikbaar. Het zou dan ook mogelijk zijn dat de tablet met Android 3.0 zal worden uitgerust in plaats van met 2.1, wat in het uitgelekte overzicht stond.

(Via: Crunchgear.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER