Social DRM van Booxtream binnenkort beschikbaar voor Kindle

0

Booxtream, het Nederlandse bedrijf dat een techniek voor sociale DRM op ePub-ebooks aanbiedt, werkt ook aan integratie met het Mobi-bestandsformaat. Dat stelt directeur Huub van de Pol in een interview met website Publishing Perspectives. Booxtream is momenteel vooral bekend vanwege het feit dat het bedrijf de beveiliging van de Harry Potter-ebooks levert. Het Mobi-formaat kan gelezen worden op de Kindle van Amazon.

Volgens Van de Pol ontkwam Booxtream niet aan het toevoegen van Mobi-ondersteuning. “Omdat het heel makkelijk is om ebooks buiten de winkel van Amazon om op de Kindle te openen, hoeven uitgevers niet per se via de Kindle Store te verkopen. Ze kunnen het ook via hun eigen website doen. Maar dan gaat het om onbeveiligde ebooks. Wanneer ze hun titels kunnen watermerken en personaliseren, zal dat een groot voordeel zijn voor hen.”

Het gebruik van strikte beveiliging, zoals Adobe DRM of de beveiliging van de Kindle en iBookstore, zorgt voor veel ongemak bij lezers. Ebooks met watermerk kunnen zonder moeite voor eigen gebruik gekopieerd worden, zodat lezers niet tegen beveiligingsproblemen oplopen. Tegelijk kunnen uitgevers door de zichtbare en onzichtbare watermerken illegaal gebruik makkelijk achterhalen.

Booxtream is op het moment de belangrijkste watermerkleverancier. Het bedrijf zegt in contact te zijn met grote uitgevers over de implementatie van hun techniek, waaronder enkele van de Big Six in de VS.

Vorig artikelGoedkope accessoires voor je Kobo Touch
Volgend artikelApplicatie Google Books krijgt nieuwe functies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in