Update voor Adobe Digital Editions om privacy-issues

0
DELEN

Adobe heeft een update beschikbaar gesteld van de veelgebruikte software Adobe Digital Editions. Twee weken geleden werd bekend dat Adobe ongevraagd gegevens van digitale lezers verzamelt via het programma en deze onbeveiligd naar de servers van Adobe stuurt. Aan dat laatste is nu een einde gekomen.

De onthulling dat Adobe allerlei relevante en minder relevante informatie over de ebooks die mensen lezen verzamelt en naar de eigen servers stuurt zorgde voor nogal wat opschudding. Het ging namelijk om meer dan alleen de gegevens van beveiligde ebooks, en ze werden ook nog eens onbeveiligd naar de servers van Adobe gestuurd, waardoor ze gemakkelijk te onderscheppen zouden zijn voor kwaadwillenden.

Met de nieuwste update verstuurt Adobe enkel nog informatie over met Adobe DRM-beveiligde ebooks naar de servers van Adobe, en vanaf nu door gebruik te maken van het beveiligde HTTPS. Open je een DRM-vrij ebook of een ebook met watermerk in ADE dan wordt er geen informatie meer binnengehaald door Adobe.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER