Google koopt AdMob: voorbode van advertenties in ebooks?

0

Twee weken geleden kocht Google het mobiele advertentie netwerk AdMob voor 750 miljoen dollar. Dit is de grootste overname van Google sinds dat het bedrijf in 2008 DoubleClick kocht. Maar wat zijn Googles intenties met dit bedrijf? Is dit de voorbode van advertenties in Googles Book programma?

AdMob is het grootste bedrijf in de markt op het gebied van advertenties op mobiele telefoons, mobiele websites en binnen applicaties. Klanten van het bedrijf zijn bijvoorbeeld Coca Cola en Ford.

Google had tot nu toe slechts een klein aandeel in de mobiele advertentiemarkt, maar ziet veel potentie in deze vorm van adverteren. Met AdMob krijgt Google een netwerk van 15.000 mobiele sites en applicaties erbij. De vraag is nu wat ze ermee gaan doen.

Een van de mogelijkheden is adverteren in het Google Books programma. Een voorbeeld zou zijn dat je ebooks goedkoper kunt aanschaffen als je kiest om advertenties in je ebook te laten zetten. Je betaalt meer als je een ebook zonder advertenties wil.

Dit is slechts een van de mogelijke toepassingen van het netwerk. Google zoekt volgens hun FAQ over de aankoop naar meer mogelijkheden om munt te slaan uit hun producten met deze deal.

Overigens is de deal nog niet helemaal rond: in de komende maanden moeten de laatste details nog worden uitgewerkt.

(Via: Webwereld.)

Vorig artikelTeleread schrijver Paul Biba rebelleert tegen ereader naamgeving
Volgend artikel“Lagere prijzen ereaders niet waarschijnlijk”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in