“Lagere prijzen ereaders niet waarschijnlijk”

0

PVI topman Scott Liu acht het niet waarschijnlijk dat de prijzen van ereaders naar beneden zullen gaan in 2010. Hij reageert hiermee op het statement van Gartner dat de prijs van de ereader behoorlijk zal moeten zakken voordat de markt explosief zal groeien.

Gartner voorspelt dat de huidige hausse aan ereaders slechts het topje van de ijsberg is. In 2010 zullen nog veel meer dedicated devices uitgebracht gaan worden. Er zijn wel een paar dingen die de groei in 2010 zouden kunnen beperken: het feit dat het apparaat exclusief geschikt is voor het lezen van ebooks en verder niks en een andere belemmering is de prijs.

De huidige ereaders, zoals de Sony’s en de Kindle, zijn slechts een voorproefje van wat er mogelijk is. Deze moeten niet als het eindpunt gezien worden, maar als een start. In hun huidige vorm zijn ereaders volgens Gartner eigenlijk meer een belemmering voor meer populariteit geweest. Pas als ze hun volle potentie bereiken, zullen ze de populair gaan worden.

Ook de prijs zou eigenlijk van $199 naar $99 moeten zakken, zegt Allen Weiner, vice president Research bij Gartner. Producenten van ereaders zouden een manier moeten vinden om dit voor elkaar te krijgen, omdat consumenten anders niet zullen overstappen naar de ereader.

PVI directeur Scott Liu zegt dat dit voorlopig niet mogelijk is, omdat de markt nog in de kinderschoenen staat en er is voor verkopers nog weinig noodzaak om de concurrentie te verhogen door prijzen te verlagen. Elektro-foretische displays, ook wel eInk schermen, worden wel goedkoper zegt Liu.

Volgens Liu mogen verkopers de prijs van een ereader best verlagen om meer gebruikers te krijgen. De focus zal dan liggen op omzet uit ebooks. Maar PVI heeft de prijzen nog niet verlaagd voegt de topman toe.

Het zal er voorlopig dus nog niet naar uit zien dat de prijzen van ereaders, ook op de Nederlandse markt, verlaagd zullen worden.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikelGoogle koopt AdMob: voorbode van advertenties in ebooks?
Volgend artikelBenQ lanceert nieuwe ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in