PocketBook kondigt per ongeluk komst Mirasol-ereader aan

0

De Oekraïense ereaderfabrikant PocketBook heeft gisteren in een persbericht melding gemaakt van de komst van een ereader met Mirasolscherm. Kort nadat het persbericht op diverse sites verscheen, werd het bericht echter weer ingetrokken.

In het oorspronkelijke persbericht staat vermeld dat PocketBook op de aankomende Consumer Electronics Show in Las Vegas de nieuwste reeks ereaders zal presenteren, waaronder de 6-inch en 9-inch ereaders, en een ‘Mirasol’-ereader. Deze ereader komt hoogstwaarschijnlijk met een 5,7-inch kleurenscherm.

Op navraag van The Digital Reader bij een van zijn contacten bij PocketBook, blijkt dat het om een model gaat met een framerate van 12 frames per seconde. Dit is in principe niet genoeg voor filmbeelden, maar eenvoudige animaties zouden wel mogelijk zijn. De schermen kosten naar verwachting zo’n 1,5 keer de prijs van een eInkscherm. De Mirasol-ereader van PocketBook zal in het derde kwartaal van 2011 pas op de markt komen.

Nadat The Digital Reader en Teleread het persbericht plaatsten, bleek echter dat PocketBook waarschijnlijk te vroeg over de Mirasol-ereader gecommuniceerd had. In de nieuwste versie van het persbericht op Teleread ontbreken de passages over de Mirasol-ereader. Voor een definitieve bevestiging van de komst van een Mirasol/PocketBook-ereader zullen we dus nog even geduld moeten hebben.

(Via: The Digital Reader.)

Vorig artikelOude titels van schrijver Hans Vervoort gratis te downloaden
Volgend artikelElektronisch papier op gewoon papier met nieuwe techniek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in