App Book combineert fysiek boek met app

0

Sommige boeken zijn geschikter om te publiceren voor een tablet zodat geluidsfragmenten, video’s en linkjes opgenomen kunnen worden. Andere boeken zijn juist geschikter om fysiek uit te geven omdat het boek bijvoorbeeld voornamelijk uit tekst bestaat. Allebei de verschijningsvormen hebben hun eigen voordelen. Maar waarom eigenlijk kiezen? De App Book combineert het fysieke boek met een app voor de iPhone.

Het unieke aan dit product is dat de iPhone-app reageert op de bladzijdes die opengeslagen zijn. Je legt de iPhone in de uitsparing in het midden van het boek zodat het een onderdeel is van de bladzijdes. De app verduidelijkt of vult de tekst automatisch aan met beeldmateriaal en filmpjes.

De App Book The Next Ten is ontwikkeld door Fitzroy Amsterdam voor het tienjarige bestaan van Accenture in Nederland. The Next Ten gaat over de voortdurende behoefte aan innovatie om met de kansen en uitdagingen om te gaan van de komende tien jaar. Aan het woord komen onder meer de Nederlandse Rem Koolhaas, Onno Ruding en Boris Veldhuijzen van Zanten over belangrijke zakelijke ontwikkelingen en sociale thema’s voor de komende tien jaar.

Dit is niet het eerste boek dat gepubliceerd wordt met een bijbehorende app. Uitgeverij Mo’Media geeft sinds dit jaar taalgidsen uit met een bijbehorende app. De taalgidsen bevatten zinnen, woordenlijsten en weetjes. De applicatie helpt je alles goed uitspreken. De productlijn met zes titels wordt uitgegeven onder de naam 100% App & Book.

De app The Next Ten is gratis verkrijgbaar in de App Store.

(Via: MolBlog)

Vorig artikelEr komt geen vaste ebookprijs
Volgend artikelBelgische kranten De Tijd en L’Echo lanceren web-app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in