Belgische kranten De Tijd en L’Echo lanceren web-app

0

Uitgever Mediafin heeft HTML5-applicaties ontwikkeld voor het Belgische zakendagblad De Tijd en de Franstalige zusterkrant L’Echo. Daardoor zijn beide kranten voortaan zowel online als offline te lezen op alle tablets. Daarnaast hebben zowel De Tijd als L’Echo een nieuwe mobiele website voor smartphones.

iPad-bezitters kunnen De Tijd en L’Echo al een jaar in digitale vorm lezen, via de native apps die in de iTunes App Store terug te vinden zijn. Dankzij de nieuwe, universele webtoepassing – die gebruik maakt van de HTML5-technologie – kunnen beide kranten nu ook gelezen worden op alle andere tablets. De web-app hoeft niet gedownload te worden, maar draait volledig in de browser. Danzij HTML5 kunnen gebruikers De Tijd en L’Echo zowel online als offline lezen.

‘Deze webgebaseerde applicaties laten ons toe de vorm waarin onze media digitaal worden geconsumeerd verder te laten evolueren, en dus te laten inspelen op de wijzigende behoeften van onze digitale lezers, zonder telkens meervoudige IT-ontwikkeling te moeten doen voor verschillende platformen’, aldus Dieter Haerens, operationeel directeur van Mediafin.

Er zijn verschillende abonnementsformules voorhanden. De drie betalende modellen zijn het ‘Classic’-model (waarbij je voor 2,88 euro per week onder meer toegang krijgt tot alle website-artikelen, die normalerwijze achter een betaalmuur zitten), het ‘Premium’-model (waarbij je voor 5,96 euro per week bijvoorbeeld ook de volledige krant in digitale vorm kan lezen), en het ‘Premium+’-model (waarbij je voor 7,69 euro per week ook de gedrukte krant per post ontvangt). Al deze abonnementsvormen hebben nog meer opties, die je hier kan bekijken.

Tenslotte steken de mobiele websites van De Tijd en L’Echo in een nieuw kleedje. Smartphone-gebruikers kunnen er in de loop van de dag terecht voor financieel nieuws en video-updates.

Surf naar krant.tijd.be of journal.lecho.be voor de nieuwe tablet-edities, en raadpleeg m.tijd.be of m.lecho.be via de smartphone.

(Via: De Tijd)

Vorig artikelApp Book combineert fysiek boek met app
Volgend artikelBoekverkopers waarschuwen voor kannibalisering papieren boek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in