Onyx Boox Classic is goedkope Kindle en Kobo-concurrent

0

Aan de drukbezette onderkant van de ereadermarkt is sinds afgelopen week weer een nieuw apparaat toegevoegd. De Onyx Boox Classic is een basale ereader zonder aanraakscherm of ingebouwde verlichting, maar mét een lage prijs van 69,- euro.

Op de site van Onyx presenteert de Boox Classic zich nadrukkelijk als concurrent van de iets hoger geprijsde Kindle Wifi. Die laatste heeft ook geen verlichting of aanraakscherm. Maar de Onyx Boox Classic biedt net even wat meer dan de laaggeprijsde Kindle met een hogere resolutie, meer schijfruimte en natuurlijk de mogelijkheid om ePub-ebooks te lezen.

De Onyx Boox Classic weegt 210 gram, heeft een processor van 1 GHz, wifi en draait op een aangepaste versie van Android 2.3. Er staan enkele apps op geïnstalleerd waarmee je onder meer gebruik kunt maken van cloud-opslag van je ebooks en documenten.

Het lijkt de ideale ereader voor lezers die geen behoefte hebben aan een aanraakscherm of verlichting. Qua concurrentie komt de Kobo Touch in de buurt, die inmiddels al weer enkele jaren oud is en bij Bol.com voor prijzen vanaf 49,- aangeboden wordt.

De nieuwe Onyx Boox Classic kun je vooralsnog enkel via de site van Onyx kopen.

Vorig artikelMaak kans op een van de drie Kobo Aura’s!
Volgend artikelUitspraak in zaak ebookmarktplaats Tom Kabinet op 23 december
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in