Half miljoen downloads voor Wallace & Gromit ebook

0

De Wallace en Gromit applicatie voor iPhone en iPod Touch is 500.000 gedownload vanuit de App store. De applicatie werd gratis aangeboden en bevat de eerste aflevering van dit stripduo en is gratis te downloaden.

Maar is dit dan een bestseller? Kluun verkocht meer dan één miljoen boeken van zijn debuutroman Komt een vrouw bij de dokter!. Dit zou je een bestseller kunnen noemen. In een interview met Edwin Evers bij Radio 538 vertelde Kluun dat 1 miljoen papieren boeken verkopen uitzonderlijk is. Uiteraard heeft de film bijgedragen aan de verkoop van het boek, maar ter vergelijking: De ontdekking van de hemel van Mulisch had buitenlandse verkopen nodig om over het miljoen te komen.

Het is niet helemaal duidelijk bij hoeveel verkopen een boek een bestseller genoemd mag worden. Wel is duidelijk dat er binnen een bepaalde periode veel exemplaren van een boek verkocht moeten worden.

Geek.com spreekt over de eerste ebookbestseller. Maar hoeveel exemplaren moeten er verkocht of gedownload voordat een ebook een bestseller is? Kwalificeert het half miljoen downloads als een bestseller? Of is minder al voldoende? En is een bestseller wel een bestseller als het een gratis download is?

(Via: Teleread.)

Vorig artikelHoe ziet het tijdschrift van de toekomst eruit?
Volgend artikelA Christmas Carol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in