Smartphone snel populairder in Nederland

0

In de loop van 2010 zijn Nederlanders snel en massaal overgestapt op smartphones. Telde Nederland begin 2010 nog zo’n 1,3 miljoen smartphonebezitters, aan het eind van dit jaar zullen dat er 3,3 miljoen zijn. Meer dan de helft van de mensen neemt bij de telefoon ook een data-abonnement.

Volgens onderzoeksbureau GfK is de smartphone ook in de decembermaand een bestseller. De draagbare mediaspeler staat op de tweede plek qua populariteit, met 1,5 miljoen verkochte exemplaren in 2010. Tablets en ereaders doen het volgens GfK eveneens goed. Meer dan 350.000 Nederlanders hebben inmiddels een tablet of ereader aangeschaft, waar gemiddeld 500 euro voor betaald wordt. Daarmee gaat deze groep de laptop voorbij, die op een vierde plek staat in de lijst van GfK.

De smartphone heeft dit jaar een enorme groei doorgemaakt, voornamelijk door de introductie van nieuwe modellen. Zo kwam halverwege dit jaar de iPhone 4 op de markt en introduceerde Samsung de populaire Samsung Galaxy S. Van die laatste werd onlangs bekend dat er wereldwijd inmiddels 9,3 miljoen exemplaren verkocht zijn.

(Via Nu.nl.)

Vorig artikelWinnaar eReaders.nl nieuwsbriefactie bekend
Volgend artikel84 euro korting bij aanschaf van een Sony ereader (Beste koop en Beste keus)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in