Gratis ebooks in Italiaanse hogesnelheidstreinen

0

Digitale boeken lezen in de comfortabele stoelen van een hogesnelheidstrein? Als het aan de Italiaanse uitgeverij RCS Libri ligt wordt dat de trend van 2013. De uitgever werkt samen met het Italiaanse spoorbedrijf NTV om passagiers van de treinen gratis ebooks ter beschikking te stellen tijdens de treinrit.

Mensen die met hogesnelheidslijnen van NTV reizen, kunnen vanaf nu gebruik maken van een gevarieerd aanbod aan ebooks. De ebooks zijn beschikbaar via zelf meegebrachte laptops, smartphones en tablets, of op het on-board beeldscherm bij elke stoel. De treindiensten van NTV lopen van Turijn naar Venetië en van Milaan via Rome naar Salerno.

RCS, Italië’s op een na grootste uitgeverij, wil met het programma meer te weten komen over de leesgewoonten van consumenten. Op basis van de bevindingen van het pilotproject, dat loopt tot het voorjaar van 2013, wordt de dienst verder uitgebreid. Onder de ebooks die gratis gelezen mogen worden zijn onder meer titels van Silvia Avallone, Gianrico Carofiglio, Roberto Costantini, John Gray, Camilla Läckberg en Robert Ludlum. Ook boeken van de Italiaanse premier Monti en de paus behoren tot het aanbod.

Het Italiaanse initiatief biedt wellicht ook inspiratie voor de NS of Fyra. De NS maakt zich met de campagne ‘Tijd voor lezen’ al geregeld sterk voor lezen in de trein, maar heeft tot nu toe nog weinig aandacht voor ebooks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in