Nieuwsplatform Ongo gelanceerd

0

Vanaf vandaag is het nieuwe platform Ongo beschikbaar. Ongo is een persoonlijk nieuwsplatform waarop lezers terecht kunnen voor krantenartikelen uit verschillende bronnen. De makers willen het voor gebruikers makkelijk maken om nieuws te vinden, te organiseren en te delen met anderen.

Ongo werd in 2010 opgericht door Alex Kazim, die eerder onder meer werkzaam was bij Ebay en Skype. In september 2010 kreeg de start-up een investering van 12 miljoen dollar van Gannett Company, The New York Times en The Washington Post.

Volgens Kazim is Ongo een platform waarop de lezer centraal staat. “Ongo herdefinieert leesbaarheid en biedt de meest gezochte content van top-bronnen.” Bij Ongo ligt de nadruk op intensief lezen, samen met handige hulpmiddelen om in artikelen te zoeken, ze te bewaren en te delen. “Veel van de hedendaagse nieuwsplatformen zijn incoherent en afleidend, en bieden alleen delen van artikelen, vergezeld van advertenties en links.” Bij Ongo gaat het volgens de makers daarentegen vooral om de leeservaring.

Lezers hebben op Ongo toegang tot artikelen van een groot aantal bronnen, waaronder The Associated Press, The Guardian, Slate, The Boston Globe, The Miami Herald, USA Today, Financial Times, New York Times Picks en The Washington Post. Daar zullen in de toekomst nog andere bronnen aan toegevoegd worden.

Het nieuwe platform werkt als een web-applicatie, waarin de lezers de artikelen kunnen lezen en organiseren. Ongo is daardoor zowel te raadplegen via computers als tablets en smartphones. De lezers kunnen onder meer bladwijzers aanmaken zodat artikelen later makkelijk nog eens gelezen kunnen worden. Verder biedt Ongo zogenoemde ‘Clubs’, waar bezoekers kunnen discussiëren over nieuwsberichten.

Een abonnement op Ongo kost 6,99 dollar voor een maand, waarmee de abonnee toegang heeft tot de belangrijkste nieuwsbronnen in het assortiment. De overige bronnen kunnen vanaf 99 cent per maand per publicatie toegevoegd worden aan het abonnement. Bij de lancering biedt Ongo iedere nieuwe abonnee een maand gratis toegang tot het platform. Daarnaast geeft de website ook dagpassen weg waarmee je Ongo gratis kunt uitproberen.

(Via Ongo.)

Vorig artikelBarnes & Noble succesvol met kiosk voor Nook Color
Volgend artikelSocialBooks wil digitaal lezen socialer maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in