Meer dan tien miljoen Amerikanen bezitten ereader

0

Uit onderzoek van Forrester Research blijkt dat inmiddels meer dan tien miljoen Amerikanen een ereader bezitten. Een ongeveer even groot aantal heeft in 2010 een iPad aangeschaft. Voor 2011 verwacht Forrester dat minstens 20 miljoen Amerikanen ebooks zullen lezen op een ereader of tablet.

Dat tablets en ereaders elkaar niet per definitie uitsluiten blijkt na eerdere onderzoeken ook uit onderzoek van Forrester. Volgens dit onderzoeksbureau heeft ongeveer een op de drie iPadbezitters eveneens de beschikking over een Kindle.

Forrester onderzocht ook of uitgevers klaar zijn voor de overgang waar de uitgeefwereld momenteel in verkeert. Volgens de laagste verwachtingen zullen de ebookverkopen in 2011 uitkomen op ongeveer 1,3 miljard dollar. Tegelijk zullen steeds meer mensen digitaal gaan lezen, zowel op tablets als op ereaders.

89 procent van de ondervraagde Amerikaanse uitgevers is over het algemeen optimistisch over de digitalisering van boeken. Volgens 74 procent hebben lezers groot voordeel bij het overstappen naar digitale boeken en 66 procent van de uitgevers verwacht dat lezers meer boeken zullen gaan lezen wanneer ze overgestapt zijn op digitale boeken. 80 procent van de uitgevers is echter nog wel van mening dat hun medewerkers flink bijgeschoold moeten worden om te kunnen omgaan met de overgang naar digitale boeken.

Forrester onderzocht ook hoe uitgevers dachten over de verschillende apparaten waarmee digitaal gelezen kan worden. Zo’n 46 procent verwacht dat tablets het uiteindelijk zullen winnen van ereaders. 29 procent geeft nog de voorkeur aan eInk-ereaders. Ook over het gebruik van apps verschillen de meningen. 46 procent van de uitgevers ziet daar wel wat in, 48 procent vindt de ontwikkeling van ebook-apps te duur.

(Via: TeleRead.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in