De Pers Krant-app laat je eigen krant samenstellen

0

Afgelopen maandag bestond Dagblad De Pers vijf jaar. Ter gelegenheid daarvan verscheen een nieuwe app voor iPhone en iPad waarmee je uit alle secties en dossiers van de krant je eigen digitale krant kunt samenstellen. De app, gebaseerd op het platform van Taptu, was al een maand beschikbaar voor Android, waar gebruikers de applicatie met een gemiddelde score van 4,3 belonen.

Volgens De Pers heeft de lezer van de krant een toenemende behoefte aan gepersonaliseerde informatie. Met de app De Pers Krant, een aangepaste versie van de Taptu-app, speelt de krant daar op in en kun je naar eigen voorkeur secties van de krant, dossiers of streams van afzonderlijke auteurs toevoegen en lezen.

Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld ‘De Pers vandaag’, Sport, Games, Reizen en Lifestyle, of de artikelen van de afzonderlijke journalisten en columnisten van De Pers. Ook de strips en video’s van het gratis dagblad worden in een stream aangeboden.

Streams
De streams in de applicatie worden overzichtelijk onder elkaar weergegeven, met de mogelijkheid om horizontaal door de inhoud van elke stream te scrollen. Eveneens is het mogelijk het uiterlijk van elke stream naar eigen smaak aanpassen, bijvoorbeeld door de kleuren te veranderen of de grootte van de afbeeldingen. Het is zelfs mogelijk streams te delen met je online netwerk.

De artikelen in de app lees je in een eenvoudige maar doeltreffende artikelenweergave, waarbij je verticaal dient te scrollen om verder te lezen, en horizontaal kunt swipen om naar een volgend of vorig artikel in de stream te gaan. Afzonderlijke artikelen kun je net als streams delen via sociale media.

Met deze nieuwste app laat De Pers zien dat het onder de kranten vooroploopt op het gebied van digitale informatievoorziening. De app is namelijk de zoveelste mogelijkheid waarmee lezers toegang hebben tot de artikelen van de krant. Zo is de krant in volledige vorm al op alle platformen digitaal te lezen via de HTML5 web-app iPers maar ook via externe applicaties als Magworld, PressReader en Tablisto. Daarnaast is de krant ook te downloaden in PDF– of ePubformaat. Via de app De Pers nieuws blijf je bovendien op de hoogte van het laatste nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in