Icarus komt met nieuwe 6-inch en 8-inch ereaders

1

Het Nederlandse Icarus lanceert een tweetal nieuwe ereaders. Het gaat om de 6-inch Icarus Essence en de 8-inch Icarus8. Beide ereaders maken gebruik van een e-paperscherm. De Essence is vanaf nu verkrijgbaar, de Icarus8 ligt in maart in de winkels.

De Icarus Essence is met € 79,95 aantrekkelijk geprijsd en biedt basale functies als schermrotatie, bladwijzers aanmaken, lettergrootte instellen en marges aanpassen. Het apparaat, dat 220 gram weegt, ondersteunt diverse formaten, waaronder ePub, Mobi en PDF. Het ingebouwde geheugen van 4GB is uit te breiden met een MicroSD-kaart.

Met de Icarus8 heeft het bedrijf een interessant apparaat in de verkoop. Met een diagonaal van 8-inch is het een stuk groter (75%) dan de meeste ereaders die nu op de markt zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 1024 bij 768 pixels met 16 daarop grijstinten. Net als de Essence heeft het apparaat geen aanraakscherm, bediening gaat met de knoppen onderaan de ereader. Wel is de Icarus8 uitgerust met wifi en kan het audiobestanden afspelen. Ondersteunde bestandsformaten zijn onder andere ePub, PDF, Mobi, FB2, CHM en DJVU.

De Icarus8 draait op Android, maar waarschijnlijk gaat het om een afgesloten versie waardoor je er niet zelf apps op kunt zetten. Ook deze ereader heeft 4GB interne schijfruimte, dat uitbreidbaar is met behulp van een MicroSD-kaart. Zowel de Icarus8 als de Essence hebben bladerknoppen aan beide kanten van het apparaat waardoor het zowel prettig lezen is voor links- als rechtshandigen. De prijs van de 300 gram wegende Icarus8 is nog niet bekend gemaakt. Vanaf eind maart zal de 8-inch ereader in de Nederlandse winkels liggen.

Vorig artikelNederlandse ebookpiraat niet veroordeeld
Volgend artikelStephen King experimenteert met Kindle Singles

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in