Acer zet rem op ereaderplannen

0

PC-fabrikant Acer kondigt aan nog even te wachten met de introductie van een Acer ereader. Ondanks het feit dat Acer reeds prototypen beschikbaar heeft, vinden ze de markt nog te onvoorspelbaar voor een lancering.

Volgens topman Wang Jeng-tang is de afzetmarkt voor ereaders nog te gering en is het onduidelijk of het grote publiek de ereader zal omarmen. Daarbij is het businessmodel omtrent ebooks en ereaders nog niet voldoende uitgekristalliseerd, wat extra onzekerheid met zich meebrengt. Dit besluit staat haaks op een eerdere aankondiging van Acer in januari van dit jaar waarin het bedrijf de lancering van een ereader halverwege 2010 presenteerde.

Acer lijkt concurrent Apple goed in de gaten te houden na de lancering van de iPad. Deze lancering kwam een aantal dagen na de aankondiging van Acer over een nieuwe 6 inch ereader. Acer was van plan deze ereader eerst op de Europese markt te lanceren, maar deze plannen zullen met dit nieuwe besluit geen doorgang vinden. De ontwikkeling van een eigen online Acer appstore lijkt vooralsnog wel door te gaan.

Acer zet met het besluit de ereaderplannen te bevriezen in op een volgerstrategie. Door eerst een grondige analyse van de markt uit te voeren en de ontwikkelingen nauw te volgen, willen zij het risico bij een eventuele lancering beperken.

(Via: CNET)

Vorig artikelNieuwe online reader voor ebooks
Volgend artikelNieuwe voorwaarden uitgeven ebooks rond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in