‘Krasboek’ maakt offline ebookverkoop mogelijk

167
0
DELEN

Op 31 maart start uitgeverij PixelPerfect een proef met het verkopen van ebooks in de boekhandel. Vanaf die datum is in een twintigtal winkels het zogenaamde Krasboek te koop. Een Krasboek is de cover van een boek, gedrukt op zwaar papier, met een flaptekst en een krascode waarmee het ebook thuis gedownload kan worden.

Op genoemde datum gaat een proef van start met 25 krasboektitels van 8 uitgevers. De proefcollectie bevat ebooks van onder meer Simone van der Vlugt, Lydia Rood, Stine Jensen, Peter d’Hamecourt, Nanda Roep, Michael Berg en Hanny Alders. De uitgevers die deelnemen aan de proef zijn Lemniscaat, The House of Books, Conserve, MKW (Menken Kasander & Wigman), JustPublishers, Nanda, de Rode Kamer en PixelPerfect.

Wanneer de proef een succes wordt, wil PixelPerfect het Krasboek ook landelijk op de markt brengen. Een van de voordelen van het verkopen van ebooks via deze weg is dat de klant niet hoeft af te rekenen via het internet. Ook wordt het op deze manier mogelijk gemakkelijk een ebook cadeau te geven.

Het eerste krasboek dat in Nederland uitkomt – al voor de proef – is het ebookgeschenk De kop van de pauw van Lydia Rood. Ongeveer 300 winkels geven dit ebook vanaf 16 maart cadeau in de vorm van een krasboek aan klanten die een ereader, luisterboek of ebook hebben gekocht.

(Via: ebookgeschenk.nl.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER