Asus Eee Note wil pen en papier vervangen

0

De in mei 2010 aangekondigde notitietablet Eee Note van Asus is sinds kort in Italië te koop en zal binnenkort ook in Amerikaanse winkels komen te liggen. De kruising tussen een ereader en een tablet is met name gericht op studenten en mensen die voor hun werk veel notities moeten maken.

In een nieuw filmpje toont Asus enkele van de mogelijkheden van het apparaat. De Eee Note lijkt erg op een traditionele ereader, maar heeft enkele grote verschillen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Sony Readers of de Kindle is de Eee Note uitgerust met een monochroom LCD-scherm. In het geheugen van 4GB is ruimte voor zo’n 10.000 ebooks of 20.000 notities.

De Eee Note is een digitale notitieblok met een 8-inch scherm dat over enkele bijzondere eigenschappen beschikt. Het komt namelijk inclusief een pennetje waarmee je in zeer hoge resolutie (2450 dpi) kunt tekenen en dat bovendien drukgevoelig is. Volgens Asus is het schrijven op de tablet hiermee vergelijkbaar met het schrijven met een pen of potlood op papier.

Het apparaat komt verder met een MicroSD-geheugenkaartingang, voice-recorder, wifi en een 2 megapixel camera. Op een volle batterij zou de Note het zo’n 13,5 uur moeten uithouden. Op de tablet kun je diverse bestandsformaten openen, waaronder (beveiligd) ePub en PDF. Door gebruik te maken van monochroom LCD zonder backlight is het apparaat ook in zonlicht nog goed leesbaar.

In Italië kost de Eee Note momenteel 259 euro. In de VS zal de prijs echter ‘onder de 200 dollar’ komen te liggen wanneer het apparaat daar gelanceerd wordt. Nog niet bekend is of en wanneer de Eee Note in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn.

(Via: The Digital Reader.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in