Kindle for the Web biedt Amazon soelaas voor Apple’s restricties

0

Volgens analisten zou Amazon jaarlijks 80 tot 160 miljoen dollar verliezen op de Kindle-verkoop door Apple’s veelbesproken nieuwe systeem voor in-app aankopen. Maar dit hoeft Amazon niet noodzakelijk zorgen te baren. Jeff Bezos en co hebben namelijk al een oplossing klaar, Kindle for the Web, waarvan de full version zich momenteel in de bèta-fase bevindt.

Sinds september 2010 is al wel een ‘testversie’ van Kindle for the Web beschikbaar, die lezers de mogelijkheid biedt om voorbeeldhoofdstukken van ebooks te lezen, delen en embedden. Er komt weldra dus ook een volwaardige versie, waarmee je volledige ebooks kan lezen in je webbrowser.

Amazon past met Kindle for the Web het ‘in the cloud’-lezen toe, dat ook onder meer Google eBooks kenmerkt. Je koopt en leest boeken met andere woorden rechtstreeks op de server van Amazon, in plaats van ze eerst als bestand naar je toestel te downloaden. Hierdoor ondervind je geen download- en DRM-problemen.

Amazon heeft eerder al aangegeven dat het niet akkoord is met de hoge marge die Apple voortaan opeist. Of Amazon de Kindle for iPad-app binnenkort uit de App Store zal verwijderen, is echter nog niet geweten. Kindle for the Web maakt die applicatie in elk geval wel volstrekt overbodig. iOS-gebruikers kunnen binnenkort even goed Kindle-ebooks raadplegen via de Safari-browser. Al is dit niet voor iedereen een ideale oplossing. Bezitters van een iPod Touch of een iPad die enkel wifi ondersteunt, en dus niet overal online kunnen, blijven met Kindle for the Web vooralsnog een beetje in de kou staan. Wellicht zal Amazon binnenkort het voorbeeld van Google wel volgen, en het mogelijk maken om de Kindle-ebooks ook offline te lezen.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelAsus Eee Note wil pen en papier vervangen
Volgend artikelE-reading event: stem voor beste tablet, ereader, smartphone en app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in