Readk.it combineert ePub met leessoftware

0

Het lezen van ebooks in de browser komt steeds vaker voor. Het in Nieuw-Zeeland ontwikkelde Readk.it biedt een handige oplossing voor uitgevers die daarop in willen springen. Het stukje software geeft lezers de gelegenheid om een ebook direct in de browser te lezen, zonder extra software te hoeven installeren.

Er zijn al verschillende diensten om ebooks in de browser te kunnen lezen, zoals bijvoorbeeld Readium. Readk.it is uniek omdat het het ePub-bestand integreert in de software om het ebook weer te geven. Readk.it is responsive, zodat je het ebook makkelijk op apparaten van verschillende grootte kunt lezen.

Readk.it is ontworpen voor vier verschillende situaties. Zo kan een uitgever ervoor kiezen het ePub-bestand zoals gezegd in de software te verpakken zodat een lezer het ebook direct in zijn browser kan lezen. Ook is het mogelijk een bibliotheek van boeken samen te stellen waaruit de lezer kan kiezen en die vervolgens met Readk.it gelezen kunnen worden.

Daarnaast kan het Readk.it-programma in het ePub-bestand zelf verpakt worden en ten slotte kan Readk.it ook onafhankelijk zonder ePub-bestanden verspreid worden. Een lezer kan het programma dan in zijn browser openen en zijn eigen ePub-bestanden er naar toe slepen om ze te kunnen lezen.

Vorig artikelOaxis maakt telefoonhoes met e-ink display
Volgend artikelYota Devices maakt smartphone met eInk-scherm
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in