Liquavista lanceert ontwikkelpakketten

0

Op het ereadingevent kondigden ze het al aan, maar sinds gisteren is het officieel. Liquavista biedt haar klanten ontwikkelpakketten waarmee zij de Liquavista-techniek in producten kunnen implementeren. Dit stelt fabrikanten in staat aan de slag te gaan met het ontwikkelen van bijvoorbeeld ereaders met kleurenschermen van Liquavista.

Liquavista is een Nederlands bedrijf dat schermen maakt op basis van zogenaamde electrowetting-techniek. Deze techniek maakt het mogelijk kleurenschermen te ontwikkelen die net als eInk geen achtergrondverlichting nodig hebben. Hierdoor verbruikt het scherm minder energie dan bijvoorbeeld LCD en is het scherm in fel zonlicht ook nog prima te lezen. In tegenstelling tot eInk is het met de techniek mogelijk om full-color en videobeelden weer te geven.

De schermen van Liquavista zijn in eerste instantie gericht op ontwikkelaars van ereaders en tablets. Ze worden beschouwd als de nieuwste stap in de evolutie van ereaders, vooral omdat ze eigenschappen hebben die de huidige generatie nog niet heeft. Naast full-color en videobeelden, kunnen ze ook goed overweg met websites en andere multimedia.

Het productieproces van Liquavista’s schermen heeft veel overeenkomsten met die van de huidige LCD-schermen. Het bedrijf hoopt hierdoor dat de techniek ook de bestaande fabrikanten van LCD-schermen zal aanspreken. Verwacht wordt dat de Liquavista-schermen binnen niet al te lange tijd (2010-2011) in producten op de markt zullen worden gebracht.

(Via: Liquavista.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in